CONTACT
"*" oznacza pola wymagane
The Trattoria da Antonio restaurant was created from our passion for Italian cuisine and the lifestyle of colorful and hot Sicily. The love and passion for this region was instilled in us by Boss Antonio Centorrino. He was the originator and heart of this place. From the very beginning, he repeated to us his maxim „La famiglia è il più importante” – family is the most important thing. and our guests are our „famiglia”. We want everyone to feel at home here. Trattoria’s recipe for delicious dishes is the passion for „culinary art”, combined with the high quality and simplicity of ingredients offered by Italian cuisine.
In the Trattoria da Antonio restaurants, you can taste specialties from different parts of the Italian peninsula and fine Italian wines.
With the youngest family members in mind, each Trattoria da Antonio restaurant has a separate zone for children, full of plush toys, colorful cars and multimedia games, and during weekends we provide your children with the care of an animator.
cienkie, chrupiące ciasto podane z zielonym i czerwonym pesto
chrupiące grzanki ze świeżymi pomidorami i mozzarellą
włoski ser z mleka bawolego podany ze świeżym pomidorem, zielonym i czerwonym pesto
cienkie plastry polędwicy wołowej podane z rukolą, parmezanem i oliwą cytrynową
krewetki z peperoncino i czosnkiem, w kremowym sosie winno-maślanym z natką pietruszki i rukolą, podane z bagietką
pieczone plastry bakłażana nadziewane mozzarellą i szynką parmeńską w sosie pomidorowym z ricottą
wybór przekąsek, włoskich wędlin i serów dla czterech osób według sugestii Szefa Kuchni
duszona wątróbka w sosie porto z kremem balsamicznym, figami i bagietką
cienkie plastry cielęciny w sosie kaparowo-tuńczykowym z rukolą
chrupiące sałaty, włoski ser gorgonzola, gruszka, szynka parmeńska, orzechy włoskie, sos malinowy
chrupiące sałaty, pomidor, ogórek, ser ovoletti, stek z tuńczyka, oliwki, jajko na twardo, kapary, sos vinaigrette
chrupiące sałaty, szpinak baby, krewetki, melon, pomidorki cherry, granat, pistacje, pomarańczowy sos vinaigrette
chrupiące sałaty, borówki, figa, gruszka, kozi ser, sos balsamiczno-malinowy
chrupiące sałaty, grillowany kurczak, boczek, parmezan, grzanki, pomidorki cherry, sos cezar
chrupiące sałaty, rukola, włoski ser z mleka bawolego typu bufala z suszonymi pomidorami i pomidorkami cherry
krem pomidorowy z mozzarellą i zielonym pesto
rosół drobiowo-cielęcy z koperkowymi kluseczkami kładzionymi
bulion warzywny z krewetkami, mulami, kalmarem, małżami Venus, pomidorami, liśćmi limonki, peperoncino i czosnkiem
tagliatelle z melonem, szynką parmeńską i krewetkami w kremowym sosie szafranowym z parmezanem
czarne tagliatelle z owocami morza w emulsji winno-maślanej z czosnkiem, pomidorkami cherry, peperoncino i natką pietruszki
czarne tagliatelle z ośmiornicą i pomidorkami cherry w emulsji winno-maślanej z rozmarynem, czosnkiem, peperoncino i natką pietruszki
papardelle z borowikiem, karczochami i kurczakiem w kremowym sosie śmietanowym z zielonym pesto i parmezanem
papardelle ragu alla bolognese
casarecce z krewetkami, peperoncino i natką pietruszki na białym winie w kremowym sosie z czerwonym pesto
fettuccine z kalmarem, grillowanym pomidorem, cukinią w sosie maślanym z czosnkiem, peperoncino i natką pietruszki
fettuccine z tuńczykiem w różowym sosie peperoncino, czosnkiem, kaparami i natką pietruszki
fettuccine z pomidorem, czerwoną cebulą i cukinią w sosie parmezanowym z czosnkiem, peperoncino i natką pietruszki
fettuccine z ośmiornicą, sosem z pieczonej papryki, czosnku i pomidorów suszonych
fettuccine z polędwicą wołową, krewetkami i cukinią w kremowym sosie winno-maślanym z czosnkiem, peperoncino, imbirem i natką pietruszki
fettuccine z polędwicą wołową i borowikami w sosie śmietanowym na białym winie z cebulą, czosnkiem i natką pietruszki
spaghetti z krewetkami, oliwą z oliwek, peperoncino, czosnkiem i natką pietruszki z parmezanem
spaghetti z oliwą z oliwek, peperoncino, czosnkiem i natką pietruszki z parmezanem
spaghetti z boczkiem w sosie śmietanowym z żółtkiem, parmezanem i natką pietruszki
kluseczki ziemniaczane nadziewane truflami i kozim serem w kremowym sosie szafranowym z szynką parmeńską i parmezanem
kluseczki ziemniaczane w różowym sosie z peperoncino, czosnkiem i natką pietruszki
eskalopki z cielęciny z szynką parmeńską i szałwią w kremowym sosie winno-maślanym, podawane z purée ziemniaczanym z oliwą truflową i rukolą
eskalopki z cielęciny w kremowym sosie z winem Marsala z orzeszkami pinii, rukolą i bagietką
pulpeciki z cielęciny w kremowym sosie z winem Marsala z orzeszkami pinii, rukolą i bagietką
pierś z kurczaka z kostką, marynowana w cytrusach, podawana z musem z marchwi, kaszą jęczmienną z warzywami i pestkami słonecznika
polędwiczki wieprzowe w boczku z karmelizowanym jabłkiem, podawane z warzywami grillowanymi i purée ziemniaczanym
polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie borowikowym z ziemniaczkami i rukolą
polędwiczki wieprzowe w boczku z karmelizowanym jabłkiem, podawane z warzywami grillowanymi i puree ziemniaczanym
stek z polędwicy wołowej w kremowym sosie musztardowo-śmietanowym z zielonym pieprzem i porem, podany z ziemniaczkami i rukolą
stek z polędwicy wołowej w kremowym sosie z gorgonzolą i pistacjami, podany z ziemniaczkami i rukolą
stek z polędwicy wołowej w kremowym sosie truflowym, podawany z ziemniaczkami i rukolą
owoce morza, sandacz, łosoś, zapiekane w piecu w aromatycznym sosie ze świeżymi pomidorami, oliwkami, kaparami i zielonym pesto
macka ośmiornicy podawana na sosie romesco z ziemniaczkami i rukolą
stek z kalmara podawany z małżami venus, mulami, warzywami grillowanymi i grzankami w lekko pikantnym sosie maślanym
łosoś w sosie z czerwonych pomarańczy i brandy z migdałami i octem balsamiczno-pomarańczowym, podawany z purée ziemniaczanym z oliwą truflową i rukolą
stek z tuńczyka podawany z salsą mango i ziemniaczkami
mule w sosie pomidorowym z czosnkiem, peperoncino i natką pietruszki podawane z bagietką
mule w sosie winno-maślanym z czosnkiem, peperoncino i natką pietruszki podawane z bagietką
filet z sandacza duszony w białym winie z czosnkiem, masłem i tymiankiem, podawany z zielonymi warzywami i purée barwionym szpinakiem
risotto z borowikiem, pieczarkami, szynką parmeńską w sosie z serem bufala, natką pietruszki i parmezanem
risotto na białym winie z krewetkami, kalmarami, małżami venus, cukinią, pomidorkami
pomidory San Marzano, mozzarella
pomidory San Marzano, mozzarella, szynka, pieczarki, karczochy, oliwki
pomidory San Marzano, mozzarella, gorgonzola, caciocavallo, parmezan / krewetki
pomidory San Marzano, mozzarella, krewetki, ośmiorniczki, kalmary, małże, małże venus, natka pietruszki
pomidory San Marzano, mozzarella, salami piccante, peperoncino, karmelizowana cebula
sos śmietanowy, mozzarella, boczek, jajko, natka pietruszki
pomidory San Marzano, mozzarella, szynka parmeńska, rukola, parmezan
pomidory San Marzano, mozzarella, szynka, pieczarki
mozzarella bufala, szynka parmeńska, pomidorki cherry, bazylia
sos śmietanowy, borowiki, karczochy, czosnek, pasta truflowa, natka pietruszki
pomidory San Marzano, fior di latte, nduja (włoska pikantna kiełbasa), oregano
pomidory San Marzano, mozzarella, szynka, pieczarki
pomidory San Marzano, mozzarella, szynka, ananas
mozzarella, szpinak, czosnek, parmezan
mozzarella, gorgonzola, prosciutto crudo, figi, orzechy włoskie
pomidory San Marzano, mozzarella, tuńczyk, kapary, natka pietruszki
pomidory San Marzano, mozzarella, rukola, pomidory, mascarpone
pomidory San Marzano, mozzarella, krewetki, ser gorgonzola, rukola, świeża figa, pistacje
sos śmietanowy, ser stracciatella, cztery rodzaje pomidorów, bazylia
chrupiące paluszki z kurczaka z frytkami, ketchup
pomidory San Marzano, mozzarella
kluseczki ziemniaczane w sosie pomidorowym
Spaghetti ragù alla bolognese
liście szpinaku baby, pomarańcze, parmezan, pistacje, sos balsamiczno-malinowy
mieszane sałaty, ogórek, pomidor z sosem vinaigrette
szpinak duszony na maśle z czosnkiem i parmezanem
puree ziemniaczane z oliwą truflową
pieczone ziemniaki z ziołami i czosnkiem
frytki
brokuł, kalafior, fasolka zielona, marchewka- duszone na maśle
kluseczki ziemniaczane na maśle z szafranem
lekko pikantna kasza jęczmienna z warzywami, słonecznikiem, czosnkiem i natką pietruszki
lody waniliowe polane gorącymi malinami
delikatny deser śmietanowy z musem owocowym
puchar naturalnych lodów naszej produkcji z bitą śmietaną i owocami
beza lodowa z gorącymi wiśniami
aksamitny deser na bazie kawy i amaretto z serkiem mascarpone
torcik bezowy z kremem mascarpone i owocami
sernik pistacjowy z białą czekoladą
krucha sycylijska rurka nadziewana serkiem ricotta z pistacjami
Tanqueray No. Ten Gin, likier St.Germain, Lillet Blanc, skórka z cytryny
prosecco, Goldwasser, syrop fiołkowy, borówki, palony rozmaryn
Gordon’s Pink Gin, prosecco, sour, syrop liczi
ABSOLUT GRUSZKOWY, LIKIER BRZOSKWINIOWY, SOUR, SYROP Z CZARNEGO BZU
GORDON’S PINK GIN, LIKIER POMARAŃCZOWY I SOUR, SYROP Z OWOCÓW LEŚNYCH I PALONY ROZMARYN I ANGUSTURA
GORDON’S LONDON DRY GIN, SOUR, CZARNY BEZ, BIAŁKO, CZERWONY PIEPRZ
GIN TANQUERAY FLOR DE SEVILLA, SOUR, MIÓD, SYROP LAWENDOWY
caLVADOS, LIKIER POMARAŃCZOWY, SYROP LAWENDOWY, MARASCHINO CHERRY
APEROL, PROSECCO
WÓDKA, LIKIER KAWOWY, SWEET, ESPRESSO
TANQUERAY NO. TEN GIN, LIKIER JEŻYNOWY, SOUR, CRUSTA POMARAŃCZOWA
BULLEIT BOURBON, SOUR, SWEET ANGUSTURA, BIAŁKO JAJA
TEQUILA OLMECA, LIKIER POMARAŃCZOWY, SOUR, SWEET, MANGO
TANQUERAY NO. TEN GIN, CAMPARI, MARTINI ROSSO
"*" oznacza pola wymagane